Add a cover

General information  

Tags  

Alias  

  • NBC Red Network

Ratings

This media has not been rated yet.
Be the first one!

To rate this media or to interact with your friends, create a free mediatly account. You'll also be able to collaborate with our growing community and make it you digital entertainment center.

Friends who like

Sign up to see which of your friends like this.

Linked media  

Linking media

Mediatly © 2013

Mediatly, The multimedia social network

Discover new movies and TV shows to watch, novels or comics to read, music to hear and games to play thanks to your friends. It's fast, free, simple and enjoyable!
To start discover a new world, Sign up for free

  
National Broadcasting Company

This version of the card is from another language than your preferences.

Type :  

  Summary  

National Broadcasting Company is een Amerikaans televisie- en radionetwerk, in handen van mediaconglomeraat NBC Universal. Het bedrijf is gevestigd in het Rockefeller Center in New York. NBC heeft meer dan 200 aangesloten televisiestations verspreid over de Verenigde Staten. Het is het laatste netwerk van de Grote Drie dat juridisch gezien de naam achter het acroniem verloren liet gaan, toen National Broadcasting Company, Inc. (1926-2004) in 2004 fuseerde met Vivendi Universal Entertainment, om uiteindelijk NBC Universal, Inc. te worden. Het netwerk wordt nu beheerd door NBC, Inc.


Het netwerk werd overgenomen in 1986 door General Electric met de overname van het oorspronkelijke moederbedrijf van NBC, RCA . General Electric heeft in het verleden RCA/NBC al in zijn bezit gehad, maar kocht RCA in 1986 weer terug omdat het bedrijf weer vertegenwoordigd wilde zijn in de televisiemarkt. De meeste platenlabels van RCA werden verkocht en zijn nu in het bezit van Sony BMG. Sinds de overname is Bob Wright president en CEO van het netwerk. NBC is momenteel het vierde best bekeken televisiestation in de Verenigde Staten, na CBS, ABC en FOX.

NBC is bekend van het kleurrijke logo met de vorm van een pauw, genaamd The Peacock Logo. Alhoewel de meeste mensen denken dat dit logo altijd al het logo van NBC is geweest, is het pas geïntroduceerd in 1956 en 1962 als tijdelijke logo's om de diversiteit van het netwerk te laten zien via de kleuren. Het logo werd zo populair dat ze het opnieuw introduceerden in 1979 als netwerklogo en in 1986 als enige logo dat NBC nog zou gebruiken.

  Biography  

Show more

  VideoMovie

  VideoTvShow

  MusicAlbum

  Game

  Photos    

  Videos  

  Press reviews    

  User reviews

  Sources

Whole or part of the information contained in this card come from the Wikipedia article "NBC", licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.