Ratings

This media has not been rated yet.
Be the first one!

To rate this media or to interact with your friends, create a free mediatly account. You'll also be able to collaborate with our growing community and make it you digital entertainment center.

Friends who like

Sign up to see which of your friends like this.

Linked media  

Linking media

Mediatly © 2013

Mediatly, The multimedia social network

Discover new movies and TV shows to watch, novels or comics to read, music to hear and games to play thanks to your friends. It's fast, free, simple and enjoyable!
To start discover a new world, Sign up for free

  
HBO (1972)

This version of the card is from another language than your preferences.

Type :  

  Summary  

HBO este un canal de televiziune prin cablu cu sediul central în New York. HBO difuzează filme cinematografice, filme originale de televiziune precum și seriale originale. Printre serialele HBO cu succes la public se pot enumera: Oz, Totul despre sex, The Sopranos, Curb Your Enthusiasm, Six Feet Under, Carnivàle, Deadwood, Entourage, Camarazi de război, Rome și Extras.

  Biography  

HBO a fost prima televiziune care a fost difuzată numai în rețelele de cablu TV. În realitate, totul a început în 1965, după ce vizionarul Charles Francis Dolan a câștigat o franciză care îi permitea construirea unei rețele de cablu în Manhattan. Noua rețea de cablu numită Sterling Manhattan Cable by Mr. Dolan a fost prima rețea urbană din Statele Unite ale Americii care avea cablul împământat. În loc să întindă cablul pe stâlpii de telefon și să folosească antenele cu microunde pentru a recepționa semnalele, Sterling a îngropat cablurile sub străzile din Manhattan, asta pentru că semnalele TV erau blocate de clădirile înalte (zgârie-nori). Time Life, Inc. a cumpărat în același an 20% din compania lui Dolan.

La începutul anilor 1970, căutând surse noi de profit, lui Dolan i-a venit ideea să creeze o televiziune "curată" pentru care abonații să plătească o taxă suplimentară pentru a primi filme care să nu fie întrerupte de reclame precum și evenimente sportive. Pentru a reuși să materializeze acest proiect, Dolan l-a angajat pe tânărul avocat Gerald Levin, care avea experiență în contractarea filmelor și evenimentelor sportive pentru televiziuni, ca vicepreședinte al departamentului de programe.

Dolan a prezentat ideea lui de „televiziune curată” conducerii Time Life. Deși ideea unei distribuții prin satelit părea să fie o metodă avangardistă în acel moment, a reușit să convingă Time Life să îl sprijine. Astfel, "televiziunea curată" a devenit Home Box Office în 8 noiembrie 1972. HBO a început prin a folosi microundele pentru a distribui programele operatorilor de cablu. Primul program difuzat prin intermediu televiziunii plătite a fost un meciul dintre New York Rangers / Vancouver Canucks, în rețeaua CATV din Wilkes Barre, Pennsylvania.

Sterling Manhattan Cable pierdea bani într-un ritm rapid datorită numărului mic de abonați (20 000 în Manhattan). Partenerul media al lui Dolan, Time Life, Inc., a câștigat astfel controlul asupra a 80 de procente din compania lui Sterling și a încercat să oprească aceste pierderi operaționale ale Sterling Manhattan. Time Life a renunțat la numele Sterling, rețeaua devenind Manhattan Cable Television și a obținut controlul asupra HBO în martie 1973. Gerald Levin l-a înlocuit pe Dolan ca președinte al HBO. În septembrie 1973, Time Life, Inc. a cumpărat în totalitate drepturile asupra acestui serviciu. HBO era difuzat în 14 sisteme de CATV din New York și Pennsylvania, dar rata de renunțare la abonament era excepțional de ridicată. Abonații încercau serviciul pentru câteva săptămâni, se plictiseau să vadă aceleași filme și astfel renunțau la serviciu. HBO se chinuia să supraviețuiască și trebuia neapărat făcut ceva pentru a schimba situația. Când HBO a ajuns în Lawrence, Massachusetts, a permis abonaților să vada gratis programul pe canalul 3. După o lună, programul a fost mutat pe canalul 6 și a fost codat. Perioada de gratuitate s-a dovedit a fi foarte populară ducând la multe abonamente, conceptul fiind folosit mai apoi în toate celelalte localități.

În 1975, HBO devine primul program de televiziune care emite prin satelit când a difuzat „Thrilla in Manila”, meciul de box dintre Muhammad Ali și Joe Frazier. În 28 decembrie, 1981, HBO își extinde grila de programe la 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână. (Cinemax emitea 24/7 de la înființare iar Showtime și The Movie Channel au trecut la emisie continuă mai devreme.) În ianuarie 1986, HBO devine și prima rețea de televiziune care își criptează semnalul pentru a împiedica vizionarea neautorizată prin intermediul sistemului Videocipher II. Mai târziu, HBO a fost una dintre primele televiziuni care a emis programe de înaltă definiție.

Inițial HBO era o parte din Time Inc.. Atunci când Time a fuzionat cu Warner Communications în 1989, a devenit parte a Time Warner, care este și acum proprietar.

HBO administrează de asemenea rețeaua Cinemax, care este specializată mai mult pe filme și mai puțin pe seriale originale.

Show more

  VideoMovie

  VideoTvShow

  MusicAlbum

  Game

  Photos    

  Videos  

  Press reviews    

  User reviews

  Sources

Whole or part of the information contained in this card come from the Wikipedia article "HBO", licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.