Ratings

This media has not been rated yet.
Be the first one!

To rate this media or to interact with your friends, create a free mediatly account. You'll also be able to collaborate with our growing community and make it you digital entertainment center.

Friends who like

Sign up to see which of your friends like this.

Linked media  

Linking media

Mediatly © 2013

Mediatly, The multimedia social network

Discover new movies and TV shows to watch, novels or comics to read, music to hear and games to play thanks to your friends. It's fast, free, simple and enjoyable!
To start discover a new world, Sign up for free

  
Christine Lagarde (1956)

This version of the card is from another language than your preferences.

Type :  

  Summary  

Christine Madeleine Odette Lagarde , is een Frans politica van de UMP en voormalig advocate en zakenvrouw.

Vóór haar politieke carrière werkte ze als advocaat bij Baker & McKenzie. Ze was minister van Buitenlandse Handel van 2005 tot 2007 en minister van Landbouw en Visserij van mei tot juni 2007. In het tweede kabinet-Fillon was ze sindsdien minister van Economische Zaken, een positie die ze ook vervult in het derde kabinet-Fillon. Hiermee is ze de eerste vrouw die deze functie in een G8-land bekleedt.

In juli 2000 werd ze met de légion d'honneur onderscheiden. In 2009 stond Lagarde op de zeventiende plaats in een door Forbes Magazine samengestelde lijst van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld. Time Magazine rekende haar in dat jaar tot de top honderd wereldleiders. De Wall Street Journal plaatste haar in 2009 op de vijfde plek in een lijst van de beste bestuursvrouwen van Europa.

  Biography  

Lagarde werd geboren als Christine Lallouette in het IXe arrondissement. Ze is het oudste kind van Robert Lallouette, een universitair docent — die overleed toen ze zeventien jaar oud was — en lerares Nicole. Ze heeft drie jongere broers. Als tiener beoefende ze het synchroonzwemmen, waarin ze het tot het Franse nationale team bracht.

Ze ging naar school in Le Havre en Bethesda en liep stage in het Capitool, als assistent van William Cohen. In Parijs voltooide ze haar rechtenstudie en ze behaalde een masterdiploma aan het Institut d'études politiques d'Aix-en-Provence. Nadat ze in Parijs was toegelaten als advocaat, ging ze in 1981 bij het internationale advocatenkantoor Baker & McKenzie werken. Lagarde specialiseerde zich in het arbeids- en mededingingsrecht en 'Mergers & Acquisitions'. In 1999 werd ze in Chicago als eerste vrouw benoemd tot bestuursvoorzitter van het kantoor.

  Politieke carrière
In 2005 liep haar contract bij Baker & McKenzie af. Ze werd door Dominique de Villepin gevraagd voor de positie van gedelegeerd minister van Buitenlandse Handel. Haar wens was om de Franse arbeidswetgeving naar Angelsaksisch model te hervormen en te liberaliseren. Ze nam in deze periode deel aan onderhandelingen met de Wereldgezondheidsorganisatie.

Ze was een maand lang minister van Landbouw in mei 2007, totdat ze Jean-Louis Borloo opvolgde als minister van Economische Zaken.

Op 28 juni 2011 werd Lagarde als eerste vrouw benoemd tot directeur van het Internationaal Monetair Fonds , ter vervanging van Dominique Strauss-Kahn. Zij nam deze positie op 5 juli 2011 voor een periode van vijf jaar in.

Op 4 augustus 2011 besloot het Franse Hof van Justitie van de Republiek een onderzoek in te stellen naar haar rol in 2008 bij een betaling van 285 miljoen euro aan Bernard Tapie, een zakenvriend van de Franse president Nicolas Sarkozy. De betaling vormde een schikking van een geschil tussen Tapie en een Franse bank rond de verkoop van Adidas. Lagarde was destijds minister van Economische Zaken.


{{appendix||2=

Show more

  Played movies  

  Played TV shows  

  Crew    

  Companies    

  Photos    

  Videos  

  Press reviews    

  User reviews

  Sources

Whole or part of the information contained in this card come from the Wikipedia article "Christine Lagarde", licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.