Add a cover

General information  

Links  

Release info  

 • Friday 11 February 2005
  Rating : ---
  Quantity : ---
 • Friday 18 February 2005
  Rating : ---
  Quantity : ---
 • Wednesday 23 March 2005
  Rating : ---
  Quantity : ---
 • Wednesday 06 July 2005
  Rating : ---
  Quantity : ---

Alias  

 • El hijo de la Máscara (Hispanoamérica)
 • Mask 2
 • O Filho do Máskara
 • The

Ratings

This media has not been rated yet.
Be the first one!

To rate this media or to interact with your friends, create a free mediatly account. You'll also be able to collaborate with our growing community and make it you digital entertainment center.

Friends who like

Sign up to see which of your friends like this.

Linked media  

Linking media

Mediatly © 2013

Mediatly, The multimedia social network

Discover new movies and TV shows to watch, novels or comics to read, music to hear and games to play thanks to your friends. It's fast, free, simple and enjoyable!
To start discover a new world, Sign up for free

  
Son of the Mask (2005)

This version of the card is from another language than your preferences.

Type :   Production countries :  

  Summary  

Tien jaar nadat het magische masker van Loki het leven van bankmedewerker Stanley Ipkiss veranderde, komt het in handen van animatiefilmtekenaar Tim Avery. Hij gebruikt het masker om indruk te maken tijdens een feestje. Dan verwekt hij bij zijn vrouw een kind terwijl hij het masker nog op heeft. Hierdoor krijgt de baby alle krachten van het masker.

De baby gebruikt deze krachten volop om zijn vader het leven zuur te maken. Alsof dat nog niet erg genoeg is, is er ook nog de hond van de familie: Otis. Deze gebruikt het masker om met de baby te concurreren om Tims aandacht. Maar het slechtste nieuws voor Tim is nog wel dat Loki zijn masker terugwil, en geen manier ongebruikt laat om het te krijgen. Hij doet dit in opdracht van zijn vader, Odin.

Loki probeert het kind van het masker te vinden, aangezien die hem naar het masker kan brengen. Loki vind Tim en de baby, en bevecht hen. Dit resulteert erin dat Odin Loki’s krachten afneemt.

Loki weet Odin over te halen hem gedurende een uur zijn krachten terug te geven, zodat hij het masker kan halen. Hij dreigt ervoor te zorgen dat Avery zijn zoon nooit meer zal zien als hij hem het masker niet geeft. Tim zet het masker weer op, en bevecht Loki. De twee blijken even sterk te zijn, en Loki komt met het idee de baby te laten beslissen bij wie hij wil blijven. Nadat Tim zich heeft verontschuldigd tegenover zijn zoon, kiest de baby voor hem.

Aangezien Loki weet wat de gevolgen zijn als hij faalt, geeft hij zich niet zo makkelijk gewonnen. Hij valt Tim, zijn vrouw en de baby aan met een enorme hamer. Maar net als hij hen wil verpletteren is zijn uur om en verschijnt Odin. Omdat Loki heeft gefaald, wil Odin hem opnieuw verbannen. Tim verdedigt Loki echter door Odin het belang van familie uit te leggen. Hij geeft Loki het masker, die het vervolgens doorgeeft aan Odin. Loki en Odin keren terug naar Asgard. Thuis komt Tim met een idee voor een nieuwe tekenfilm: een baby en een hond die concurreren om de aandacht van de vader.

  Detailed    

  Places of action    

  Crew    

  Companies    

  Photos    

  Videos  

  Press reviews    

  User reviews

  Sources

Whole or part of the information contained in this card come from the Wikipedia article "Son of the Mask", licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.