Add a cover

General information  

  • Real name : William Boyd
  • Date of birth : 28/08/1968

Alias  

  • Boyd Billy

Ratings

This media has not been rated yet.
Be the first one!

To rate this media or to interact with your friends, create a free mediatly account. You'll also be able to collaborate with our growing community and make it you digital entertainment center.

Friends who like

Sign up to see which of your friends like this.

Linked media  

Linking media

Mediatly © 2013

Mediatly, The multimedia social network

Discover new movies and TV shows to watch, novels or comics to read, music to hear and games to play thanks to your friends. It's fast, free, simple and enjoyable!
To start discover a new world, Sign up for free

  
Billy Boyd (1968)

William Boyd

This version of the card is from another language than your preferences.

Type :  

  Summary  

Billy Boyd is een Schotse acteur die doorbrak met de rol van Pepijn Toek in de trilogie The Lord of the Rings, verfilmd door Peter Jackson.

Boyd acteert niet alleen, zingt ook en speelt verscheidene instrumenten. Hij schreef en zong "The Steward of Gondor" in The Lord of the Rings. Hij is ook de zanger van de band 'Beecake'. Op dit moment woont hij in Glasgow, Schotland met zijn vriendin Alison McKinnon. Op 26 april 2006 kregen zij hun eerste kind, Jack William.

  Biography  

 jeugd
Boyd werd geboren als zoon van William en Mary Boyd. Zijn ouders overleden een jaar na elkaar, toen Boyd een tiener was. Billy en zijn zus Margeret werden door hun oma opgevoed nadat zijn ouders verongelukt waren. Op zijn zestiende kwam hij bij het theater. Hij studeerde aan de Royal Scottish Academy of Music and Drama, en slaagde in "Music and Drama". Voor hij aan zijn acteercarrière begon, werkte hij zeven jaar lang als boekbinder.

 carrière
Boyd is naast filmacteur ook toneelspeler. Daarnaast zingt hij, en speelt hij gitaar, basgitaar en drums.
Hij staat in de top 100 van meest 'geschikte' mannen van Schotland. Op dit moment is hij zanger en songwriter in zijn band Beecake. Hij speelde ook een bijrol in de Schotse comedy Still Game.

 privéleven
Boyd surft graag, iets wat hij ook deed in Nieuw-Zeeland tijdens de opnames van Lord of the Rings. Daarnaast kan hij schermen, en heeft hij een zogenoemde fase 4 positie in zowel Jeet Kune Do als in Eskrima.
Boyd heeft een tatoo van het Engelse woord nine, geschreven in het Tengwar, als herinnering aan het feit dat hij één van de negen reizigers van het Reisgenootschap van Lord of the Rings was. De andere acteurs van "The Fellowship" hebben dezelfde tatoo. John Rhys-Davies heeft deze niet, zijn stuntdubbel heeft de tatoo in zijn plaats genomen.
Billy is nog steeds bevriend met Dominic Monaghan, met wie hij voor Lord of the Rings veel scènes samen moest opnemen.

Show more

  Played TV shows  

  Crew    

  Companies    

  Photos    

  Videos  

  Press reviews    

  User reviews

  Sources

Whole or part of the information contained in this card come from the Wikipedia article "Billy Boyd", licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.