Add a cover

General information  

 • Real name : Michelle Marie Pfeiffer
 • Date of birth : 29/04/1958

Links  

Alias  

 • Pfeiffer Michelle

Ratings

This media has not been rated yet.
Be the first one!

To rate this media or to interact with your friends, create a free mediatly account. You'll also be able to collaborate with our growing community and make it you digital entertainment center.

Friends who like

Sign up to see which of your friends like this.

Linked media  

Linking media

Mediatly © 2013

Mediatly, The multimedia social network

Discover new movies and TV shows to watch, novels or comics to read, music to hear and games to play thanks to your friends. It's fast, free, simple and enjoyable!
To start discover a new world, Sign up for free

  
Michelle Pfeiffer (1958)

Michelle Marie Pfeiffer

This version of the card is from another language than your preferences.

Type :  

  Summary  

Michelle Marie Pfeiffer (Santa Ana (Californië), 29 april 1958) is een Amerikaanse filmactrice. Ze werd zowel in 1989 , 1990 als 1993 genomineerd voor een Academy Award. Meer dan twintig acteerprijzen werden haar daadwerkelijk toegekend, waaronder een BAFTA Award , een Zilveren Beer en een Golden Globe .

Op 6 augustus 2007 kreeg Pfeiffer een ster op de Hollywood Walk of Fame.

  Biography  

 carrière
Pfeiffer kende haar grote doorbraak in Hollywood met de musicalfilm Grease 2 , het vervolg op de succesfilm uit 1979. Pfeiffer werd opgemerkt door de grote studio's, die haar castten als drugsverslaafde vrouw van Al Pacino in de cultfilm Scarface .

Betere rollen en betere regisseurs volgden, en in de jaren 80 was Pfeiffer te zien in kwaliteitsvolle films als Ladyhawke , The Witches of Eastwick en Married to the Mob van Jonathan Demme. Het was Demme die Stephen Frears aanraadde om Pfeiffer te casten als de goedgelovige Madame de Tourvel in diens film Dangerous Liaisons . De rol bleek een schot in de roos want Pfeiffer won een BAFTA en werd genomineerd voor een Oscar.

In 1989 tekende de actrice voor de rol van zangeres Suzie Diamond in The Fabulous Baker Boys waarin ze speelde naast de broers Beau en Jeff Bridges. Een erotisch geladen scène, waarin Pfeiffer in een rode jurk liggend op een piano 'Makin' Whoopee' zingt, werd wereldberoemd en de actrice won meerdere filmprijzen waaronder een Golden Globe voor beste actrice. Op de Oscaruitreiking was ze favoriet om te winnen, maar het beeldje ging naar Jessica Tandy voor Driving Miss Daisy .

Na rollen in The Russia House en Frankie and Johnny was ook 1992 een topjaar voor Pfeiffer. Ze scoorde goed aan de kassa met de rol van Catwoman in Batman Returns van Tim Burton en werd opnieuw genomineerd voor een Oscar voor haar vertolking van een moedige huisvrouw in de jaren 60 in Love Field. Voor die laatste film won ze ook hoofdprijs voor beste actrice op het Filmfestival van Berlijn.

In 1993 speelde ze voor Martin Scorsese de rol van de vrijzinnige Gravin Olenska in het liefdesdrama The Age of Innocence. In hetzelfde jaar trouwde Pfeiffer en werd ze moeder, waardoor het aantal filmrollen afnam. Ze zorgde nog voor kassuccessen met Dangerous Minds , What Lies Beneath en I Am Sam , maar het grote succes bleef veelal uit.

In 2003 werd de actrice genomineerd voor een SAG-Award voor haar vertolking van een moeder die achter de tralies belandt na het plegen van een moord in White Oleander .

In hetzelfde jaar besloot Pfeiffer tot een tussenstop van enkele jaren om zich te concentreren op de opvoeding van haar kinderen tot ze in 2007 terugkeerde met drie films in één jaar, te weten als de geniepige Velma Von Tussle in Hairspray, in Stardust als de 5000 jaar oude heks Lamia en in de romantische komedie I Could Never Be Your Woman.

Haar laatste films zijn Personal Effects en Chéri . Momenteel heeft de actrice drie nieuwe projecten op stapel staan: New Year's Eve , Welcome to People en Dark Shadows . Voor de laatste film werkt ze opnieuw samen met Tim Burton.

Pfeiffer trouwde in 1981 met acteur Peter Horton. Het huwelijk strandde in 1988. In 1993 hertrouwde ze met scriptschrijver/producent David E. Kelly, met wie ze in 1993 een dochter adopteerde en een jaar later een zoon. De actrice schermt haar privéleven sterk af van de schijnwerpers. De keren dat ze op de rode loper verschijnt, zijn zeldzaam.

 trivia
 • Adopteerde in 1993 haar dochter Claudia Rose.
 • Kreeg in 1994 haar zoon genaamd John Henry Kelley. Hij is vernoemd naar Davids vader.
 • Was Miss Orange County.
 • Heeft haar High School in drie jaar afgemaakt .
 • Ze was te zien in Coolio's Gangsta's Paradise videoclip.
 • Was nr 33 in Empire Magazine's 100 Sexiest Stars.
 • Heeft de rol van Clarice Starling, in de film The Silence of the Lambs, geweigerd omdat ze het te 'eng' vond. De rol ging uiteindelijk naar Jodie Foster.
 • Stond in 1990, 1991, 1992, 1993 en in 1996 in People Magazine's 50 Most Beautiful People In The World.
 • Ze is van oorsprong Nederlands, Duits, Iers, Zweeds en Zwitsers.
 • Acteur Val Kilmer schreef poëzie voor haar.
 • Haar rol van Catwoman/Selina Kyle was nr 3 in Empire's 69 Sexiest Movie Characters of All Time.
 • Sneed per ongeluk Al Pacino met een gebroken glas terwijl ze aan het auditeren was voor Scarface.
 • Barbara Walters zegt dat Pfeiffer één van de meest verlegen mensen is die ze ooit heeft ontmoet.
 • Ze houdt van acteren, maar haat beroemd zijn.
 • Eén van haar favoriete films is The Wizard of Oz.
 • Ze is bevriend met Cher sinds de opnames van The Witches of Eastwick.

Show more

  Played TV shows  

  VideoMovie

  Crew    

  Companies    

  Photos    

  Videos  

  Press reviews    

  User reviews

  Sources

Whole or part of the information contained in this card come from the Wikipedia article "Michelle Pfeiffer", licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.